Polityka prywatności i plików cookies

WWW. ZYCIE-SZYTENAMIARE.PL

Informacje ogólne

Niniejszy dokument określa zasady prywatności, plików cookies oraz zasady postępowania z danymi osobowymi w ramach strony www.zycie-szytenamiare.pl (dalej jako „Strona Internetowa”).

Administratorem Strony Internetowej jest Izabela Sobańska, Góra 16A, 98-290 Warta, NIP 8272244625, REGON: 362447976 (zwana dalej „Administratorem”) i zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w Polityce Prywatności.

Kontakt z Administratorem możliwy pod adresem Góra 16A, 98-290 Warta, e-mail: kontakt@zycie-szytenamiare.pl

Dane osobowe

1. Administratorem danych osobowych podanych dobrowolnie, przez Użytkowników Strony Internetowej za pomocą formularzy dostępnych na Stronie Internetowej www. zycie-szytenamiare.pl i jej podstronach jest Administrator. Ponadto Administrator może zapisać informacje o parametrach połączenia jak adresy IP w celach technicznych, związanych z administracją serwerami oraz w celach bezpieczeństwa.

2. Dane osobowe zbierane przez Administratora są przetwarzane zgodnie z przepisami ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. 1997 nr 133 poz. 883 z późn. zm) i ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. 2002 nr 144 poz. 1204 z późn. zm.) wyłącznie na podstawie upoważnienia do przetwarzania danych oraz wyłącznie w celu archiwizacji lub realizacji usług świadczonych drogą elektroniczną przez Administratora.

3. Administrator dokłada szczególnych starań w celu ochrony danych personalnych czy adresowych oraz informacji dotyczących Użytkowników Strony Internetowej w szczególności zabezpiecza dane przed ich udostępnianiem osobom nieupoważnionym oraz nieuprawnioną modyfikacją z naruszeniem obowiązujących przepisów prawa. Dane osobowe przetwarzane są wyłącznie na terytorium Unii Europejskiej.

4. Dane przekazywane dobrowolnie przez Użytkowników Strony Internetowej , w celu subskrypcji bezpłatnych newsletterów należących do Izabela Sobańska przetwarzane są do wysyłania Użytkownikowi Strony Internetowej newslettera, niezapowiedzianych informacji o usługach i produktach handlowych. Dane przekazane Administratorowi w ramach zamówienia produktu należącego do Izabela Sobańska przetwarzane są w celu realizacji umowy w tym do wystawienia i przesłania Użytkownikowi Strony faktury VAT.

5. Użytkownik Strony Internetowej ma prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, poprawiania, czasowego lub stałego wstrzymania ich przetwarzania lub ich usunięcia, z zastrzeżeniem zdania następnego. Administrator może odmówić usunięcia danych, jeżeli Użytkownik Strony Internetowej swoim dotychczasowym zachowaniem na Stronie Internetowej naruszył postanowienia niniejszego dokumentu lub Regulaminu bądź obowiązujące przepisy prawa, a zachowanie danych jest niezbędne do wyjaśnienia tych okoliczności i ustalenia odpowiedzialności Użytkownika Strony Internetowej.

6. W celu realizacji powyższych uprawnień można kontaktować się z Administratorem poprzez przesłanie stosownej wiadomości pisemnie lub pocztą elektroniczną na adres Administratora wskazany na wstępie niniejszej polityki prywatności.

7. Administrator może powierzyć przetwarzanie danych osobowych Użytkownika Strony Internetowej podmiotom trzecim realizującym niektóre usługi, a w szczególności w celu przechowywania danych na serwerze, korzystania z systemu mailingowego, realizacji dostawy zamówienia, realizacji płatności czy fakturowania.

Pliki cookies

1. Administrator wykorzystuje pliki „cookies”, czyli niewielkie informacje tekstowe, nieszkodliwe ani dla komputera Użytkownika Strony Internetowej i jego danych, które są zapisywane w urządzeniu końcowym Użytkownika Strony Internetowej i mogą być odczytywane przez system teleinformatyczny Administratora.

2. Administrator informuje, że podczas pierwszej wizyty w serwisie jest wyświetlana informacja na temat stosowania plików cookies. Zaakceptowanie i zamknięcie przez Użytkownika Strony Internetowej tej informacji oznacza, że Użytkownik Strony Internetowej wyraża zgodę na wykorzystywanie plików cookies zgodnie z postanowieniami niniejszej polityki prywatności.

3. Administrator informuje, że Użytkownik Strony Internetowej za pomocą ustawień przeglądarki internetowej może samodzielnie i w każdym czasie zmienić ustawienia dotyczące plików „cookies”, uniemożliwiając przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym Użytkownika Strony Internetowej.

4. Administrator informuje, że Użytkownik Strony Internetowej może w każdej chwili usunąć pliki „cookies”, korzystając z dostępnych funkcji w przeglądarce internetowej, której używa.

5. Ograniczenie stosowania plików „cookies”, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności Strony Internetowej.

6. Administrator wykorzystuje pliki „cookies” w następujących celach:

a. poprawnego działania i funkcjonowania Strony Internetowej,

b. poprawiania użyteczności Strony Internetowej,

c. tworzenia anonimowych statystyk, które pomagają zrozumieć sposób korzystania ze Strony Internetowej, co umożliwia ulepszanie jej struktury i zawartości za pośrednictwem narzędzi analitycznych Google Analytics, których administratorem jest Google Inc z siedzibą w USA, Polityka ochrony prywatności Google jest dostępna pod następującym linkiem: http://www.google.com/intl/pl/policies/privacy/,

d. w celu popularyzacji Strony Internetowej za pomocą serwisu społecznościowego Facebook , którego administratorem jest Facebook Inc. 1601 Willow Road Menlo Park, CA 94025 lub Facebook Ireland Ltd. 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Ireland , Zasady wykorzystania danych Facebook jest dostępna pod następującym linkiem: https://www.facebook.com/about/privacy/

e. popularyzacji Strony Internetowej za pomocą serwisu społecznościowego Instagram.com, którego administratorem jest Instagram LLC. z siedzibą w USA, Zasady ochrony prywatności Instagram.com dostępna jest pod następującym linkiem: http://instagram.com/legal/privacy/

8. Administrator zaleca przeczytanie polityk ochrony prywatności wyżej wskazanych firm, aby poznać zasady korzystania z plików „cookies”.

O mnie

Izabela Sobańska – wrażliwa, kochająca życie kobieta o wielu pasjach. Z wykształcenia chemik, żona lekarza, miłośniczka tańca towarzyskiego. Moją największą pasją jest krawiectwo, stąd pomysł na stworzenie marki I.Sobańska Design.

Zapowiedź

Aktualnie piszę nieregularnie, ponieważ skupiam się na budowaniu swojej firmy, ale już niedługo powinno się to odmienić 🙂

Śledź profil na Facebooku

Obserwuj mnie na Instagramie

Something is wrong.
Instagram token error.